Vi glæder os til at se jer den 18. september 2019
00
Dage
00
Timer
00
Minutter
00
Sekunder

Pressemeddelelse - første Energifestival

Pressemeddelelse 1/10/15

I 2016 afholder Efterskoleforeningens Syd- og Sønderjyske region, Musikhuset Esbjerg, Esbjerg Kommune og Sport & Event Park Esbjerg for første gang en Energifestival, med det formål at lade efterskoleelevernes energier mødes på tværs af interesser og sociale baggrunde i et kulturelt megakosmos. Dagen vil være fyldt med workshops, hvor eleverne mødes i fælles interesse for at få en på opleveren og dagen afsluttes med fælles korsang, middag, stand up og koncert.

”Formålet med Energifestivalen er at bringe rigtig mange unge efterskoleelever sammen og lære dem at begå sig i nye fællesskaber. De vil tilegne sig ny faglig viden og få udsyn til verden i indbydende omgivelser" siger Troels Borring, formand for Efterskoleforeningen.

IDEEN
”Ideen kom oprindeligt i forbindelse med Landsstævnet, hvor der var en helt fantastisk stemning i byen. Da Landsstævnet kun er hvert fjerde år, vil vi gerne tilbyde noget mere, som på sigt skal være for alle. En festival, hvor man kan fordybe sig i det, man interesserer sig for. Efterskoleforeningen var med det samme med på ideen, så allerede i 2016 har vi mulighed for at skabe en Energifestival for efterskolernes elever, som vil være udgangspunkt for en videreudvikling” siger Niels Bækgård, direktør for Sport & Event Park Esbjerg.

”Når det lykkes for lokale aktører at tiltrække nye events, som bygger oven på forbindelser skabt ved tidligere værtsskaber, kommer vi i mål med vores strategi for at huse de store begivenheder i Kommunen. Efterskoleeleverne og EnergiMetropolen Esbjerg er et godt match. Efterskoleeleverne imponerede gang på gang ved DGI Landsstævnet i 2013, og tydeligst husker jeg deres medrivende begejstring. Det vil jeg glæde mig til at opleve igen ved Energifestivalen", siger Johnny Søtrup, borgmester i Esbjerg.

ESBJERG HAR STYR PÅ DET
Troels Borring fortsætter: "Esbjerg har i den grad fysiske rammer, som er yderst velegnet til større arrangementer for unge og ikke mindst udvises der stor passion. Sidst vi var i Esbjerg var i forbindelse med Landsstævnet i 2013. Samarbejdet med Esbjerg var utroligt godt. Energifestivalen er en fælles begivenhed, hvor vi arbejder tæt sammen fra ide til gennemførelsen og jeg kan sagtens se for mig, at dette er begyndelsen til et langvarigt samarbejde".

Instruktørerne i de enkelte workshops vil komme fra de forskellige kultur – og uddannelsesinstitutioner i og omkring Esbjerg samt samarbejdende firmaer og efterskolernes egne lærere. Workshops’ne vil ligge inden for kategorierne adventure, sports, dans, musik, vand, teater, kunst, outdoor, digitalt, medie, science og demokrati.