Vi glæder os til at se jer den 18. september 2019
00
Dage
00
Timer
00
Minutter
00
Sekunder

Information til efterskoler

Vi opdaterer løbende de praktiske oplysninger. Sidst opdateret 15. september 2017.

 

Nedenstående information er fra Energifestival 2017. Informationen vil blive opdateret, så snart programmet for 2019 er på plads. Nogle af elementerne vil dog være de samme, og vi har derfor valgt at lade det blive, så du kan få et indtryk af dagen.

 

Velkomst

Velkommen er meget vigtig, da der her vil komme meget relevant information til både elever og lærere. Det er også herfra, at eleverne bliver sendt ud på workshops. Der vil blive skiltet til alle workshops.

Parkering

Der vil være parkeringsmuligheder for busser på grusparkeringspladsen lige over for Blue Water Dokken.

Påklædning, omklædning og bad

Det anbefales at klæde sig på efter den enkelte workshop. Nogle workshops foregår fx udenfor og ved nogle aktiviteter er fx sportstøj en fordel. Se den enkelte workshop for anbefaling og brug desuden sund fornuft. Der vil være rig mulighed for omklædning og bad i Blue Water Dokken hele dagen.

Hvad skal skolerne selv sørge for?

Det forventes, at skolerne selv holder opsyn og har et passende antal tilsyn med. Nogle workshops kræver specielle medbragte ting, fx computer, blyant eller cykelhjelm. Det er skolernes ansvar, at disse ting medbringes. Hold derfor øje med workshop-beskrivelserne. Det er også op til jer at sørge for, at eleverne dukker op til de rigtige workshops på de rigtige tidspunkter og de rigtige steder. Instruktørerne starter undervisningen, selvom alle ikke er mødt op. I vil få adgang til et oversigtskort over placeringerne af de forskellige workshops.

Opbevaring af ejendele

Det vil i hallen være muligt at have sine ting liggende på tilskuerrækkerne i Blue Water Dokken. Det kan fungere som base under hele festivalen. Der vil også være mulighed for at få adgang til et aflåst rum, hvor værdigenstande kan opbevares. Her er kun tale om værdigenstande, som absolut ikke kan bæres i løbet af dagen, da rummet ikke er særlig stort. Henvendelse skal ske til Mai eller Louise fra Sport & Event Park Esbjerg.

Workshops

Hold øje med workshop-beskrivelserne, da flere af dem kræver, at der medbringes noget særligt. Der vil efter morgensamling og efter frokost være skilte, som efterskoleeleverne skal følge til deres workshop.

Lærer lounge

Vi opretter en lounge for lærere, hvor det er muligt at få kaffe/te og kage og lidt lille hvil. Placeringen er i Blue Water Dokken. Den er lidt gemt, men vil blive præciseret til velkomsten.

Frokost

I skal selv medbringe frokost. I vil til frokosten blive opdelt i to hold, hvor den ene halvdel spiser, mens den anden del danser. Der vil være 30 min. til hver del og begge dele foregår i Blue Water Dokken.

Kl. 11.15-11.45: Sort gruppe spiser, Hvid gruppe danser
Kl. 11.50-12.20: Sort gruppe danser, Hvid gruppe spiser
Kl. 12.20: Fælles samling inden afgang til workshops

Sort gruppe: Askov, Ølgod, Rejsby, Skovlunde og Vardeegnens
Hvid gruppe: Øse, Skibelund, Bieringhus, Sydvestjyllands og St. Andst

Mulighed for grill

Der må gerne grilles. Der er plads lige ude bagved Blue Water Dokken. Der er et areal på ca. 20x4 m2, hvor der kan stilles grill og evt. telte op. Da resten af arealet er brandvej, går det desværre ikke at brede sig længere ud fra hallen end dette. Hvis det kniber med pladsen, så tager vi den på dagen og finder flere placeringer lidt længere fra hallen.

Mad og drikke

I skal selv medbringe frokost. Cafeen i Blue Water Dokken er dog åben hele dagen, hvor der kan købes både mad og drikke.

Optog

Én fra hver skole bedes udpeget som skilteholder. Denne person vil få udleveret et skilt med efterskolens navn på, som har til formål at hjælpe med at få eleverne placeret rigtigt. Skiltet vil blive udleveret i foyeren i Blue Water Dokken og skal enten afleveres samme sted inden afgang mod Torvet eller tages med tilbage til Blue Water Dokken efter afslutningen.

Rækkefølge:

 1. Øse
 2. Askov
 3. Skibelund
 4. Ølgod
 5. Bieringhus
 6. Rejsby
 7. St. Andst
 8. Skovlund
 9. Sydvestjyllands
 10. Vardeegnens

Vi vil gå i samlet flok fra Blue Water Dokken kl. 15 og mod Torvet. Vi regner med, at lærere følges med eleverne i optoget og hjælper med at holde samling. I må meget gerne medbringe bannere mv., og tag også gerne de sort/hvide trøjer på allerede inden afgang. I må gerne lade jeres ting ligge inde i Blue Water Dokken, så I kan hente det efter showet.

Myndighederne har fået besked om optoget, men der kommer ikke følgeskab. Vi har fået lov til at tilsidesætte færdselsreglerne i det omfang det er nødvendigt for optoget. Det vil sige, at vi har følgende "regler":

 • Vi breder os i hele den ene side af vejen - dog ikke over midterstriben!
 • Vi går over for rødt og holder ikke tilbage i rundkørsler
 • Vi holder ikke tilbage for andre trafikanter

Det er meget vigtigt, at alle følger disse regler. Der må nemlig ikke opstå huller, for så skal færdselsreglerne følges og vi ender med at blive delt op og ideen går af optoget.

Og husk så højt humør og god stemning - så kommer det til at foregå uden problemer.

Afslutningshow på Torvet

Vi slutter af med et brag af en afslutning! Der bliver helt sikkert fest og farver, når vi slutter dagen af med et fedt stomp-show. I har alle inden dagen fået udleveret en stomp-rytme, som skal øves og gerne være knivskarp til dagen. I er blevet delt op i et hvidt og et sort hold med to forskellige rytmer, så det kommer til at lyde rigtig fedt på dagen.

Sort gruppe: Askov, Ølgod, Rejsby, Skovlunde og Vardeegnens
Hvid gruppe: Øse, Skibelund, Bieringhus, Sydvestjyllands og St. Andst

Hjemkørsel efter afslutning / Busser

Nedenfor kan du se en oversigt over, hvor jeres busser skal holde og samle jer op. I må gerne køre forbi Dokken efterfølgende og hente jeres ting.

Vi har været i dialog med Vej og Park, som har fastlagt stederne. Så længe busserne kun holder der omkring 30 min. er der tale om standsning og ikke parkering, og det er derfor helt legalt.

 Bus opsamling2